Kodlås

De vanligaste ställen kodlås sitter på är trapphus/portingångar till lägenhetshus men också på kontor, skola /omsorg, omklädningsrum etc.

Kodlås lämpar sig på ställen där kraven på säkerhet inte är lika stor eftersom en kod lätt kan spridas till obehöriga. Vid krav på högre säkerhet rekommenderar vi passersystem.

Kodlås är en relativt enkel samt kostnadseffektiv lösning om ni vill ha en dörrmiljö där vem som helst inte kan komma in, men ni heller inte behöver oroa er för borttappade nycklar. Kodbyte sker enkelt av er själva men behöver ni även hjälp med det så är vi bara ett samtal bort!

De mer avancerade kodlåsen kan styras med ett tidrelä så att vissa koder endast fungerar vid vissa tider, tex för brevbäraren eller om ni vill att boende ska använda nyckel efter midnatt. Då det är viktigt att dörren stängs efter varje passage, för att ett kodlås ska ge effekt rekommenderar vi att ni installerar en dörrstängare för att säkerhetsställa att dörren alltid stängs efter passage. Säkra Upp AB hjälper er självklart med installation av alla typer av dörrstängare.

Kontakta Säkra Upp AB idag för val av kodlås som passar eran dörrmiljö. Vi jobbar med alla stora leverantörer av kodlås för att trygga eran fastighet.

CDVI Galeo BT

Programmering via Bluetooth
Möjlighet att dela ut tillfälliga koder
Lås upp dörren med telefon/kod
Tre reläutgångar (3 NO/NC)
Delat montage för högre säkerhet
Kodlås tillverkat i gjutaluminium för styrning av tre dörrar, inklusive styrbox. All programmering sker via en APP i telefonen (IOS / Android) som man hämtar gratis där appar finns, via appen “Manager” sköter man programmering av koder och tidsinställningar etc. och via appen “Digicode” kan slutanvändaren dela ut tillfälliga koder till besökare. Kodlåset är ett utanpåliggande och delat montage. Elektroniken är inkapslad för att öka vandalskyddet och skydda elektroniken mot vatten, vilket gör att kodlåset kan monteras utomhus, utan väderskydd. Bakgrundsbelysta knappar med justerbar belysningstid. Kodlåset klarar upp till 100 st valfria fyr- eller femsiffriga användarkoder. Kodlåset har tre reläutgångar samt ingång för extern tryckknapp.

Assa Code Handle 8810

Användningsområde
8810 passar ASSA ABLOY låshus i 50 och 70 dorns utförande. För bekväm låsning/upplåsning av innerdörr. Passandende för t ex kontorsdörrar, personalrum, arkiv, etc. Nyckelfri låsning. Patenterad produkt.

Egenskaper

Endast för inomhusbruk.
Material: borstad rostfritt stål, mattförkromad zink.
Enkelt att låsa dörren utan nycklar.
Mycket enkel installation, inga kablar.
Blockeringsfunktion vid upprepad felslagen kod.
Masterkod och upp till 9 användarkoder.
Separat låsknapp eller autolåsfunktion.

Funktion

Låsmekanismen manövreras med fem knappar – fyra stycken för inmatning av en 4-6 siffrors öppningskod och en knapp för att låsa.
Grön lysdiod blinkar och ett ljud hörs vid upplåsning. Röd lysdiod blinkar och ett ljud hörs vid låsning
Masterkod och användarkoder programmeras initialt vid installation. Därefter kan koderna ändras ett obegränsat antal gånger.
Handtaget alltid öppningsbart från insidan, “free swing” från utsidan i låst läge.
Koderna finns kvar efter spänningsbortfall/batteribyte).
De två batterierna har testats att räcka till cirka 60 000 öppningar.
Brandmotståndstestad enligt EN 1363-1 och 2.