Kassaskåp

Kassaskåp

Kassaskåp är ett samlingsnamn för olika typer av värdeförvaringsenheter. Nedan finner du alla olika typer men känner ni er tveksamma vad för typ som passar just era ändamål så tveka inte att kontakta Säkra Upp AB. Självfallet hjälper vi Er med både transport samt förankring av era större skåp.

Arkivskåp / Vertikalskåp

Brandklassade skåp, med bra förvaringsmöjligheter av hängmappar och journaler (papper, dokument och register m.m.)
NT Fire 017 60P, 90P och120P.

60P = Skyddar papper vid brand i upp till 60 minuter.
90P = Skyddar papper vid brand i upp till 90 minuter.
120P = Skyddar papper vid brand i upp till 120 minuter.

Brandbox

Smart förvaring för att skydda papper och dokument mot brand. Det går utmärkt att förvara brandboxarna i större Säkerhetsskåp. På så vis uppnår man dubbelt skydd.

Datamediaskåp

Skåp som är brandklassade för att klara av förvaring av känslig datamedia som t ex USB-minnen, CD-skivor.

Deponeringsskåp

För deponering av kontanter, nycklar etc. Bygger i många fall på ett värdeskåp. Används främst i restauranger, butiker och andra verksamheter med kontant hantering.

Dokumentskåp

Brandklassade Dokumentskåp. Brandklassningen gäller för att klara av att skydda pappersdokument från brand. NT Fire 017 60P, 90P och 120P.

60P = Skyddar papper vid brand i upp till 60 minuter.
90P = Skyddar papper vid brand i upp till 90 minuter.
120P = Skyddar papper vid brand i upp till 120 minuter.

Inbrottsfördröjande skåp

Enklare skåp tillverkade i tunnplåt som ger ett inbrottsskydd och håller obehöriga personer borta.

Kassaskrin

Låsbara kassaskrin.

Klädskåp & Elevskåp

Förvaringsskåp i tunnplåt. Finns med cylinderlås, kodlås eller hänglåsklyka.

Medicinskåp

Klassade medicinskåp: Tillhör Säkerhetsskåp och är klassade enligt SSF 3492. Skåpen är tillverkade i 4mm stål. Rätt skåp att använda då man ska förvara narkotikaklassade mediciner.

Medicinskåp: Skåp tillverkade i plåt som går att få med nyckellås eller kodlås. Passar bra för förvaring av mediciner och hjälper till att hålla obehöriga personer borta.

Stöldskyddsklassade skåp enligt SSF 3492. Skyddar mot angrepp med tunga handverktyg. Tillverkas i 4mm stål. Säkerhetsskåp är lämpliga vid förvaring av cigaretter, nycklar, mediciner, vapen och instrument etc.)

Nyckelskåp

Klassade nyckelskåp:  Klassade nyckelskåp tillhör familjen Säkerhetsskåp och är stöldskyddsklassade enligt SSF 3492. Skyddar mot angrepp med tunga handverktyg. Tillverkas i 4mm stål.

Oklassade nyckelskåp: Ger ett stöldfördröjande skydd, vilket innebär att de inlåsta innehållet förvaras svåråtkomligt för obehöriga.

Småfacksskåp

Skåp som tillverkas i plåt. Går att använda som förvaringsskåp och säljs främst som inredning och tillbehör till Säkerhetsskåp och Laptopskåp.

Stöldskyddsskåp S2 med och utan brandskydd

Samtliga modeller av Nivex Topsafe S2 skåp är stöldskyddsklassade vilket innebär att de ger att ordentligt inbrottsskydd. Serien BRF har även ett brandskydd för papper i 30 minuter och serien FSB har ett brandskydd för papper i 60 minuter.
SB: S2 enligt EN 144 50, BRF: EN 144 50, LFS 30P EN 15659, FSB: EN 144 50, LFS 60P EN 15659

Säkerhetsskåp

Klassade säkerhetsskåp enligt standard SSF 3492. Skåpen tillverkas i 4mm stål och skyddar mot angrepp med kraftiga handverktyg. Säkerhetsskåp ska köpas då man behöver förvara stöldbegärliga saker som verktyg, sekretessbelagda handlingar, datorer, tobak, kameror och vapen m.m. Säkerhetsklassning SSF 3492 är den klassning som flertalet försäkringsbolag kräver vid förvaring av t ex datorer och läsplattor.

Vapenskåp

Klassade säkerhetsskåp enligt standard SSF 3492. Skåpen tillverkas i 4mm stål och skyddar mot angrepp med kraftiga handverktyg. Ett godkänt vapenskåp måste vara klassat enligt standard SSF 3492. Väger vapenskåpet under 150kg ska det bultas.

Värdeskåp

Värdeskåp är rätt skåp att välja när man vill förvara större summor kontanter, smycken, guld, klockor, huvudnycklar, konfidentiella handlingar m.m. Lösöre med ett högt värde helt enkelt. Skåpen är klassade enligt SS EN 1143-1. Värdeskåp ger det högsta inbrottsskyddet. Grade 0 – Grade VII