Mekaniska lås (privat)

Det allra vanligaste skyddet i en fastighet är ett mekaniskt lås som låses och låses upp med nycklar. Säkra Upp AB erbjuder flera olika leverantörer av godkända och kopieringsskyddande lås samt låssystem för att passa just din fastighet eller privatbostad.

Vi erbjuder kunder service och installation av både nya och gamla låstyper av alla märken. Kontakta Säkra Upp AB idag för att se över din bostads säkerhet.

ASSA Entré

Det allra vanligaste låset, både i villor och radhus, är ASSA ENTRÈ och det finns en anledning. Det är ett väldigt säkert lås med cylinder på både in- och utsidan samt ett vred på insidan för att enkelt kunna låsa och låsa upp.

Vad som gör detta lås så bra, och som gör att försäkringsbolagen godkänner detta lås ensamt på dörren utan extralås, är funktionen att kunna spärra vredet på insidan med en knapp. Tryck ned knappen, stäng och lås dörren och nu är vredet urkopplat. På detta vis kan en inbrottstjuv inte slå sönder en ruta, klättra in och låsa upp dörren för enkel utpassage.

Certifierat enligt SS-EN 12209 och SS 3522 klass 3.
Ingår i av försäkringsbolag godkänd låsenhet.

Fas / ASSA 309 EVO

ASSA 309 Connect är ett flexibelt och användarvänligt tillhållarlåshus, som går att lägga lika låsning med ASSA / FAS traditionella tillhållarlåssortiment. Låsets format överensstämmer med de vanligast förekommande extralåsen på marknaden. Detta gör det enkelt att uppgradera från ett äldre extralås till högsta säkerhet. Den nya mjukare utformningen av nyckeln gör den mer greppvänlig. Tänk på att inte låsa extralåset när någon befinner sig i bostaden. Det finns ingen tid över att leta efter nycklar i en paniksituation. Lås därför extralåset endast när bostaden är obevakad.

  • Extralås med 9 tillhållare.
  • Nyckelvridning sker automatiskt förregling.
  • Hakregeln når 24 mm i utlåst läge.
  • För att försvåra genomsågning och uppbrytning är hakregeln härdad.
  • Hakregeln ger ett extra förband mellan dörr och karm.
  • Hakregeln har dessutom en konstruktion som innebär att regeln blockerar sig själv vid en viss brytkraft.
  • Låsen är bortasäkra, vilket innebär att nyckel kan användas från såväl in- som utsida.
  • Dorndjup 50 mm.
  • Låsen uppfyller fordringar enligt Svensk Standard SS 3522, klass 3.

Ökat inbrottsskydd

Låsets självblockerande patenterade hakregel kopplar ihop dörr och karm och gör det mycket svårt att bryta upp dörren. Låsets spärrpaket ligger väl skyddat innanför såväl låshus, dörrblad och nyckelskylt, vilket gör det mycket svårt att angripa denna vitala del av låset. Ingående delar i ASSA 309 EVO-paketet uppfyller fordringar enligt Svensk Standard SS 3522, klass 3. Om dörren är i dåligt skick eller om försäkringsbolaget ställer speciella krav på godkända låsenheter kompletterar du med dörrförstärkningsbehör ASSA 4290 och täckskylt 4289.

Flexibelt och användarvänligt

ASSA Evo går att lägga lika låsning med ASSAs / FAS traditionella tillhållarlåssortiment. Låsets format överensstämmer med de vanligast förekommande extralåsen på marknaden. Detta gör det enkelt att uppgradera från ett äldre extralås till högsta säkerhet. Den nya mjukare utformningen av nyckeln gör den mer greppvänlig. Tänk på att inte låsa extralåset när någon befinner sig i bostaden. Det finns ingen tid över att leta efter nycklar i en paniksituation. Lås därför extralåset endast när bostaden är obevakad.